Rend a lelke mindennek – a kertben is

Megosztás

A kertünk számos lehetőséget rejt magában, főként, ha rendezetten tartjuk. Alkalmas partik vagy családi, baráti összejövetelek megrendezésére, emellett termeszthetünk növényeket is a saját veteményesünkben, vagy bizonyos sportok űzésére is alkalmas lehet. Ha pedig rendet tartunk a kertben, azzal nem csak fizikálisan, de lelkileg is jó érzés foghat el minket, valahányszor itt töltjük a szabadidőnket.

A megfelelő tárolás elősegíti a kert harmóniáját

A kerti eszközeink megfelelő tárolása, valamint ha mindennek megteremtjük a helyét, nagy előrelépés lehet a kert rendben tartásában. Ha egy megfelelő kültéri polc vagy tárolószekrény van segítségünkre, ízlésesen és tartós módon teremthetünk vele rendet, ami akár évekig is fennmaradhat.

Így bizosíthatjuk, hogy a kertünk funkcionalitása is ideális legyen, ami azt jelenti, hogy a kerti munkákhoz szükséges eszközök, a kint használt sportszerek és minden egyéb kellék könnyen, hatékonyan hozzáférhető lesz, ez pedig megnöveli a motivációnkat a teendők elvégzésére vagy a szabadidő hasznos és egészséges eltöltésére.

A kert rendszerezése számos előnyt rejt magában

A fentiek alapján egyértelmű, hogy mennyi előnyt is von maga után a kert rendszerezettsége. A legfőbb előnyei közül össze is gyűjtöttünk párat:

  • A rendezett megjelenés egy magától értetődő szempontnak tűnhet, ám nagyon sok helyen ez nem alapvető. Sokszor már önmagában egy rendezett kerttel is kitűnhetünk a tömegből, így remek lehetőségünk nyílik arra, hogy jó benyomást keltsünk vendégeinkben.
  • A könnyebb hozzáférés a kinti eszközökhöz szintén hatalmas előnyt jelent. Ha minden a helyén van, és semmit sem kell sokáig keresgélni, sok terhet vehet le a vállunkról, és időt is takaríthatunk meg vele. Arról nem is beszélve, hogy mennyire frusztráló, amikor bizonyos évszakokban nem használunk valamit, aztán amikorra kellene, már rég elkallódott.
  • A biztonságos tárolást is elősegíti, ha az eszközeink mindig a helyükön vannak. Megelőzhetjük a sérüléseket, és az eszközeink is megfelelő körülmények között lesznek, ez mindenképpen növeli a hasznos élettartamukat is.
  • A helytakarékosság egy további mérvadó előny. A rendben tartott szerszámok mindig kevesebb helyet foglalnak. Ebből a szempontból mindenképpen érdemes megfontolnunk akár egy kerti faházat is, ami hatalmas segítséget nyújthat. Mindennek megtalálhatjuk a helyét, és védettséget biztosít az időjárási események ellen is, amire manapság mindenképpen kiemelt figyelmet kell fordítani.

Megoldások, amikkel könnyebbé válhat a kert rendben tartása

Hoztunk néhány konkrét módszert arra is, hogy könnyebb legyen a rendszerezés folyamata:

  • A mobil tárolók és konténerek a tárolást és a szállítást is nagyban megkönnyítik, tekintve, hogy a legtöbb konténer kerekekkel felszerelve is kapható. Ezeknek köszönhetően nagy súlyokat is könnyedén lehet mozgatni, így az átrendezés is jóval egyszerűbbé válik.
  • A dobozok és műanyag tárolók címkézése és feliratozása segíthet, hogy könnyebben eligazodjunk a különféle kellékek – például magok, növényvédőszerek és szerszámok – között, így a lezárt dobozokat sem kell mindig felnyitnunk, hogy megtaláljuk, amit keresünk. Ez az átláthatóság azt is biztosítja, hogy egymásra pakolva is felismerhetően tárolhatók lesznek a dolgok.
  • Egy kompakt komposztáló megoldás segítségünkre lehet abban, hogy a szerves hulladékot feldolgozzuk – így csökken a szemetes telítettsége, valamint a növények gondozásához hasznos tápanyagot is készíthetünk, nem kell a boltban megvásároljuk.

Ezeknek a tippeknek a megfogadásával bárki hatékonyan rendben tarthatja a kertet, hogy kiélvezhesse annak minden előnyét.

Kapcsolódó cikkek